Nationen fortalte nylig om Reitan-eide Norsk Kylling som har startet produksjon av såkalt halal-kylling - altså kylling som er velsignet av Alla, før den blir drept. Det ble presentert som en gladnyhet - over fire sider. For meg var det sørgelig lesning.
Ved anlegget i Orkanger sentrum blir det hvert år slaktet 15 millioner kyllinger. Av disse blir nå 13.000 velsignet av en muslimsk «operatør» hver uke, slik at den stadig voksende muslimske befolkningen skal få tilfredsstilt sitt behov for halal-kylling. Da anlegget nylig ble godkjent og sertifisert for halal var intet mindre enn 13 imamer på inspeksjon ved anlegget. Hva disse gjorde der, som ikke Mattilsynet allerede hadde sjekket ut, må Alla vite.
Jeg kan ikke forstå hva galt disse kyllingene har gjort som må velsignes før de drepes. Jeg tviler på at de har noen som helst bevissthet om hva de skal utsettes for eller noen tanker om livet etter døden. Hadde de hatt det ville de nok helst sluppet å bli tatt livet av, sjøl om et kyllingliv neppe er noe å trakte etter.
Det foregår sikkert halal-slakting også i andre produksjoner, uten at vi er klar over det. Bevisstheten om det gjør meg skikkelig skremt. Må vi i Norge virkelig tilpasse oss denne meningsløse skikken, som ikke blir mindre meningsløs av at den har sitt utspring i religion. En kan bli veganer av mindre. Jeg skal i alle fall heretter vokte meg vel for å kjøpe produkter fra Norsk Kylling.
Så takk, Nationen, for opplysningen.
(P.S: Innlegget er presentert for Nationen, uten respons.)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar