fredag 10. februar 2012

Gro og Anja er sant?

(Leserinnlegg i Namdalsavisa)

Gro Hammerseng venter barn med kjæresten Anja Edin! Denne sensasjonelle opplysningen kom fram i en artikkel i Dagbladet nylig. Ikke rart det ble stort oppslag over fire sider!
Men sensasjonen - den oppsiktsvekkende nyheten om at en kvinne er blitt befruktet av en kvinne, slik en må oppfatte det - ble totalt oversett. I stedet ble det en fire siders fortelling om en kvinne som skal føde et barn. Med andre ord; lite nytt under solen.
Da kan en lure; fikk journalisten sparken for å ha gått glipp av poenget? Jeg mener; noen ganger blir vi journalister så opphengt i vinklingen og ”storyen” at vi går glipp av viktig informasjon.
Neppe! Hele poenget med å lage en artikkel om Gro Hammersengs graviditet, og å ”stå fram” som gravid (til tross for eget utsagn om at hun ikke ønsker publisitet), var vel det faktum at hun har en kvinnelig partner. Men derfra til å påstå at Hammerseng ”venter barn med Anja Edin” er et drøyt stykke. Det er bare ikke mulig!
Jeg skjønner at Hammerseng ønsker seg barn. Jeg skjønner også at hun ønsker å dele nyheten om det nært forestående med andre (så vidt jeg vet har det allerede skjedd - gratulerer!). Jeg skjønner til og med at hun kan ønske at det er mulig å få barn med sin kjæreste, sjøl om denne altså er en kvinne.
For meg er det totalt uinteressant om partneren er en mann eller en kvinne, men jeg synes virkelighetsbeskrivelsen blir vel fjern når et så anerkjent faktum som at det (enn så lenge?) må både en mann og en kvinne til for å lage et barn, blir forsøkt underslått. Og er det helt uproblematisk at et barn - tilsynelatende - blir satt til verden uten en tilstedeværende (og kjent) far?
Kanskje er min uro ubegrunnet. Kanskje er det bare slik at dagligdagse og uinteressante historier om kjente personer - som kanskje til og med er verdensmester - selger godt! Så godt at det ikke er verd å bry leseren med etiske problemstillinger som; hvem er vi og hvor kommer vi fra?
Jeg håper, men jeg er usikker. Veldig usikker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar