fredag 18. desember 2015

Sammenbrudd i Adressavisen?

"Sist helg knakk kulturavdelingen i Adresseavisen nettkoden..."!? Det står å lese i innledningen til kulturkommentaren i den samme avisa forrige lørdag. Det står noe mer også, men allerede her falt jeg av, sjøl om teksten handlet om sjokknyheter; nyheter som skal få folk til å lese mer, om for eksempel dildoer i rumpa og andre skrekkhistorier.

For det var ikke slik at det var kulturavdelingens lokaler eller avdelingens medarbeidere som knakk sammen, eller nettkoden som gikk i stykker. Da ville det vært god grunn til å lese videre, om da avisa i det hele tatt hadde kommet ut. Uten operative lokaler og velfungerende medarbeidere ville det vært vanskelig. Det skjønner alle. Og særlig dersom nettkoden er knekt i to!

Heldigvis er det grunn til å tro at det ikke var så alvorlig fatt i Adresseavisa denne dagen. Det var vel ikke annet som skjedde enn at kulturavdelingen hadde knekt nettkoden. Med andre ord at de omsider hadde forstått hvordan internettet fungerer. Med litt velvilje forstår jeg det. Men at denne bruken av intransitive verb, både i Adresseavisa og andre steder, ser ut til å bre om seg, synes jeg er trist. For min egen del fører det til at leseropplevelsen får seg en alvorlig knekk, og innimellom til fullt sammenbrudd, slik som i dette tilfellet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar