onsdag 16. februar 2011

Må vi være så mange?

Verdens befolkningsvekst må senkes dramatisk, i følge en fersk FN-rapport. Hver dag fødes 200.000 barn, i løpet av året kommer vi til å være 7 milliarder mennesker på kloden og i 2100 kan vi være så mange som 14 milliarder!
 
- Jeg er er pessimistisk og dypt bekymret for jordas framtid og for dyrene og menneskene som bor der. Alle disse menneskene kommer til å gå ut over jorda og andre dyrearter på en grenseløst, destruktiv, egoistisk og kvalmende måte, sier professor Harald Kryvi ved Universitet i Bergen til NRK P2. Han blir deprimert av å høre på økonomenes tallmagi om hva verden kan tåle og anslår ca 1/2 milliard mennesker for å være passende som en bærekraftig befolkning på jorda. Også i Norge er vi allerede for mange, mener Kryvi.

Kunne ikke vært mer enig. Hvorfor må det være så mange mennesker? I verden, i Norge - på Vikna? Både mennesker, dyr og natur ville hatt det mye bedre om vi ikke hadde vært så mange. Hver for oss ville vi kanskje til og med vært lykkeligere. Problemet er at virkemidlene ikke er så opplagte og at verdens politikere ikke tør ta de i bruk (kanskje bortsett fra i Kina?). For i politikken som i økonomien er det kjøttvekta (les antall velgere og konsumenter) som betyr noe.

Hør innslag på NRK P2 her
Så mange mennesker er vi nå!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar